Vidrigheter eller delikatesser? 10 maträtter som lätt väcker äckelkänslor

Risvin med smak av döda möss, lagrade ”tusenåriga” ägg och åtta andra rätter som säkert inte dyker upp på nästa festbuffé. Vilken av dem skulle du vilja smaka på?

Publicerad

En utställning på evenemangslokalen Slagthuset i Malmö fokuserar på de äckligaste maträtterna och livsmedlen man kan tänka sig.

Men många av de 80 exemplen som ryms i ”Disgusting Food Museum” kan också ses som delikatesser. Allt beror på vem det är som smakar på anrättningen. Lakrits och fläskkött är inte lika äckligt som tjurpenis eller jäst hästmjölk. Eller?

1. Den jästa surströmmingen är festligt för vissa svenskar men förskräckligt för nästan alla andra.


Prenumerera på Teknikhistoria
– 6 månader för 399 kr!


Få tillgång till allt låst innehåll på hemsidan, tidningen direkt hem i brevlådan, samt e-tidningen med tillgång till 5 års utgåvor av Teknikhistoria.


Djupdyk i vår Teknikhistoria, med särskilt fokus på Sverige och svenska innovatörer!


Börja läs i dag →

Se andra erbjudanden: teknikhistoria/prenumerera