Om oss

Om Teknikhistoria

Teknikhistoria är Sveriges enda tidning som bevakar teknikhistoria, och med särskilt fokus på svensk teknikutveckling. Tidningen grundades december 2010 och är en del av Sveriges största tekniktidning, Ny Teknik. Papperstidningen når 4 500 prenumeranter över hela Sverige.

Redaktionen bevakar teknik, innovationer och utveckling ur ett historiskt perspektiv och granskar hur industrin utvecklats över tid. Ämnen som energi, fordon, medicinsk teknik, it, bygg och infrastruktur ingår också i vår bevakning. Vi berättar hur teknikhistoriens framsteg och utmaningar har lett fram till samhället som det ser ut i dag och pionjärerna som gjorde det omöjliga möjligt.

Teknikhistoria riktar sig till alla teknikintresserade som vill lära sig av historisk teknikutveckling och hur tekniken har förändrat samhället. Vi berättar om avancerade teknikskeenden på ett populärvetenskapligt och allmänbildande sätt.

Teknikhistoria publiceras i flera olika mediekanaler:

  • Magasinet Teknikhistoria distribueras med åtta nummer per år, över hela Sverige.

  • Ett urval av texterna ur magasinet publiceras på den fullt responsiva sajten, teknikhistoria.nyteknik.se. Här publiceras även teknikhistoriska nyheter ur det dagliga nyhetsflödet.

  • Teknikhistoria finns tillgänglig som e-tidning för alla prenumeranter på https://e-tidningen.nyteknik.se/ eller i appen Teknikhistoria e-tidning.

  • Nyhetsbrevet skickas en gång i månaden och sammanfattar de reportage ur magasinet och de aktuella nyheter inom teknikhistoria som publiceras på Teknikhistorias hemsida.

Teknikhistoria produceras av Ny Tekniks redaktion. Tidningen ingår i Ny Teknik Group som även ger ut Ny Teknik, Lag & Avtal och Arbetarskydd.

Vill du annonsera i Teknikhistoria eller veta mer om våra erbjudanden? Klicka här för kontaktuppgifter och information.

Följ oss i sociala medier