Teknikhistoria

Drakborgen är tillbaka med mer ond bråd död

Illustratören Anders Jeppsson och konstruktörerna Dan Glimne och Jakob Bonds är tillbaka för att bidra med nytt material till Drakborgen.
Drakborgen släpptes första gången 1985, nu slår brädspelet svenskt rekord i crowdfunding.

Äventyrsspelet Drakborgen har inte förlorat i popularitet sedan det gavs ut 1985. Efter den största svenskspråkiga gräsrotskampanjen på nätet någonsin kommer det nu ut i nyutgåva.

Publicerad

Bardhor Bågman, Aelfric Brunkåpa, Riddar Rohan och Sigeir Skarpyxe ska ut på nya äventyr. De är huvudpersonerna i det kultförklarade brädspelet Drakborgen som nu är tillbaka i ny upplaga.

Den nya utgåvan har finansierats via crowdfundingsajten Kickstarter, där drygt 2 700 personer i skrivande stund bidragit med över 2,6 miljoner kronor. Därmed är det den största svenskspråkiga gräsrotskampanjen på nätet.

– Vi är otroligt glada. Det visade sig finnas fler gamla Drakborgen-galningar än vi där ute, säger Orvar Säfström, medgrundare till förlaget Fandrake som ger ut nyversionen av spelet, till Teknikhistoria.


Prenumerera på Teknikhistoria
– 6 månader för 399 kr!


Få tillgång till allt låst innehåll på hemsidan, tidningen direkt hem i brevlådan, samt e-tidningen med tillgång till 5 års utgåvor av Teknikhistoria.


Djupdyk i vår Teknikhistoria, med särskilt fokus på Sverige och svenska innovatörer!


Börja läs i dag →

Se andra erbjudanden: teknikhistoria/prenumerera